Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konservējumi

Dārzeņu fizāļu jeb tomatillo ievārījums

Foto: Inguna Sturniece
"Pirms dažiem gadiem kolēģīte man iedeva nogaršot dārzeņu fizāļus. Līdz tam nebiju par tādiem pat dzirdējusi. Nevarētu teikt, ka pēc garšas baigie mango, bet man patika. Ievācu sēklas, izaudzēju stādus un tagad tie sējas paši. Pārsvarā es tos graužu svaigus, kad dārzā sagribas ēst. Zinu, ka klasiskā Salsa Verde mūsmājā cieņā nebūs, nolēmu vārīt zapti. Vējš nobirdinājis gatavos zemē, pēc lietus sāks plīst..." stāsta receptes un foto autore Inguna Sturniece.
Pagatavošana
45 min
1. Sarūpē dārzeņu fizāļus.
Foto: Inguna Sturniece
2. Nomazgātus, notīrītus fizāļus rupji sagriež. STOP‼️ Te man ienāca prātā doma, ka varbūt vajag noplaucēt, kā zaļos tomātus, lai nebūtu salkanā piegarša. Nakteņi tomēr...Bet bija slinkums.
Foto: Inguna Sturniece
3. Vāra cukura sīrupu. Man bija brūnais cukurs. Ber tajā fizāļus, miziņas, sāli un vāra līdz mīksti.
4. Pielej laima sulu un vēl pavāra minūtes 10.
5. Lej burciņās un aizvāko. Sanāca 2x400g un viena mazburciņa.
Foto: Inguna Sturniece
6. Vizuāli izskatās pēc vīģu džema. Pēc garšas - patīkami skābens.

Lai izdodas un labi garšo!
Foto: Inguna Sturniece
Uz augšu