Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Ābolu kūka ar brūklenēm "Kad dārzs un mežs veltēm pilns"

Foto: Ilva Vanaga
"Kūku "Kad dārzs un mežs veltēm pilns" uzceps pat 10gadnieks (pārbaudīts😊)," stāsta interneta dzīlēs atrastās recepte gatavotāja un skaisto foto autore Ilva Vanaga.
Pagatavošana
80 min
1. Pannu ieziež ar sviestu. 4 ābolus (es izmantoju zaļus dzidros) sagriež pusmēnestiņos un izkārto glīti pa formas apakšu.
2. Virsū ber sauju ogu.
3. Tad pārkaisa trešdaļu mannas un trešdaļu vaniļas cukura. Pārkaisa 4 ēdamkarotes cukura. Uzrīvē trešdaļu sviesta.
4. Nākamā kārta: 3 āboli, sauja ogu, pārkaisa atlikušo mannu (6 ēdamkarotes), 3 ēdamkarotes cukura, 2 tējkarotes vaniļas cukura, atkal trešdaļa sviesta.
5. Pēdējā kārta: 3 āboli, sauja ogu, 3 ēdamkarotes cukurs, 2 tējkarotes vaniļas un sviests (apm. 33 g). Viss!
6. Cep krāsnī apmēram stundu 170 grādos.
7. Viegla un sulīga kūka.
Foto: Ilva Vanaga
8. Var ēst arī siltu ar saldējumu.
Foto: Ilva Vanaga
9. Lai garšo!
Foto: Ilva Vanaga