1. Pannu ieziež ar sviestu. 4 ābolus (es izmantoju zaļus dzidros) sagriež pusmēnestiņos un izkārto glīti pa formas apakšu.
3. Tad pārkaisa trešdaļu mannas un trešdaļu vaniļas cukura. Pārkaisa 4 ēdamkarotes cukura. Uzrīvē trešdaļu sviesta.
4. Nākamā kārta: 3 āboli, sauja ogu, pārkaisa atlikušo mannu (6 ēdamkarotes), 3 ēdamkarotes cukura, 2 tējkarotes vaniļas cukura, atkal trešdaļa sviesta.
5. Pēdējā kārta: 3 āboli, sauja ogu, 3 ēdamkarotes cukurs, 2 tējkarotes vaniļas un sviests (apm. 33 g). Viss!
6. Cep krāsnī apmēram stundu 170 grādos.
7. Viegla un sulīga kūka.

Foto: Ilva Vanaga
8. Var ēst arī siltu ar saldējumu.

Foto: Ilva Vanaga
9. Lai garšo!

Foto: Ilva Vanaga