Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konservējumi

Gurķu - seleriju mērce gaļai

Foto: Jekaterina Kasatkina
Rīvēti gurķi kopā ar selerijas kātiem – savienība, kas tevi pārsteigs un lieliski papildinās dažādus gaļas ēdienus.
"Katru gadu es mēģinu jaunas receptes konservēšanā. Kaut kas patīk, kaut kas ne īpaši. Šī recepte viennozīmīgi būs favorītu sarakstā! Ļoti garda mērce, īpaši ar cūkgaļu," teic receptes un foto autore Jekaterina Kasatkina.
Pagatavošana
70 min
1. Visus gurķus sarīvē uz smalkās rīves, liek sietā un notecina sulu. Sulu saglabā, var noderēt.
2. Pārējos dārzeņus smalki sagriež un sablendē, neaiztikt gurķus, tos liek rīvētā veidā, lai ir interesantāka struktūra mērcei.
3. Dārzeņu masu, izņemot gurķus (!), liek katlā kopā ar garšvielām un vāra kādu pusstundu. Te var noderēt gurķu sula – ja maisījums vāroties būs pārāk sauss vai maisījums sāks piedegt, tad lej klāt sulu, ja dārzeņiem pašiem ir pietiekami daudz šķidruma, tad sulu var izmantot kāda cita ēdiena gatavošanai.
4. Pašas beigās pievieno gurķus. Vāra vēl 10 minūtes.
Foto: Jekaterina Kasatkina
5. Vēl karstu masu pilda burkās un vāko ciet.
Foto: Jekaterina Kasatkina
6. Lai labi garšo!
Foto: Jekaterina Kasatkina
Uz augšu