1. Visus gurķus sarīvē uz smalkās rīves, liek sietā un notecina sulu. Sulu saglabā, var noderēt.
2. Pārējos dārzeņus smalki sagriež un sablendē, neaiztikt gurķus, tos liek rīvētā veidā, lai ir interesantāka struktūra mērcei.
3. Dārzeņu masu, izņemot gurķus (!), liek katlā kopā ar garšvielām un vāra kādu pusstundu. Te var noderēt gurķu sula – ja maisījums vāroties būs pārāk sauss vai maisījums sāks piedegt, tad lej klāt sulu, ja dārzeņiem pašiem ir pietiekami daudz šķidruma, tad sulu var izmantot kāda cita ēdiena gatavošanai.
4. Pašas beigās pievieno gurķus. Vāra vēl 10 minūtes.

Foto: Jekaterina Kasatkina
5. Vēl karstu masu pilda burkās un vāko ciet.

Foto: Jekaterina Kasatkina
6. Lai labi garšo!

Foto: Jekaterina Kasatkina