Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konservējumi

Ziemassvētku plūmes pieaugušajiem

Foto: Iveta Rutkovska
Recepte paredzēta 3 viena litra burkām.

"Ziemassvētkos šķidrums noder, lai gatavotu punšu uc. karstos dzērienus, bet plūmes dažādos desertos!" teic receptes un foto autore Iveta Rutkovska.
Pagatavošana
30 min
1. Sarūpē plūmes.
Foto: Iveta Rutkovska
2. Sterilizētās burkās saliek plūmes.
Foto: Iveta Rutkovska
3. Katrā burkā ielej 50 ml brendija.
Foto: Iveta Rutkovska
4. Sarkanvīnu ar kļavu sulu, cukuru un garšvielām maisot uzvāra. Vāra 5 minūtes.
5. Verdošu pārlej plūmēm. Burkas 15 minūtes karsē līdz 150' uzkarsētā cepeškrāsnī, vai pasterizē 80' t katlā ar karstu ūdeni.
6. Vāciņus stingri aizgriež, pārbauda, vai netek, apgāž uz vāciņiem un sasedz. Pēc 30 minūtēm burkas apgriež atpakaļ, atkal sasedz un atstāj, kamēr atdziest.

Lai izdodas!
Foto: Iveta Rutkovska
Uz augšu