Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Zupas

Gaileņu zupa ar jaunajiem dārzeņiem un vistu

Foto: Uldis Grīnbergs
"Atceros to jauko bērnības laiku, kad man kā mazam bērnam bija jāiet mammai līdzi sēnēs. Man varēja būt kādi 5-6 gadi, brālis vēl pa gadu jaunāks. Agri no rīta bija jāceļas, jo vēlāk sākas dunduru laiks. No rīta vēl vēss un jāčāpo kādi 7 kilometri. Rīta pusē pasēņojām un beidzot bija klāt tās ilgi gaidītās pusdienas! Sameklējām nogāztu koku, kur piesēst un mamma izņēma avīzē ietīto līdzpaņemto. Maizīte ar sviestu, saliktā dubultā, pāris vārītas oliņas, gurķis, tomāts un saldajā ābols. Šeit ļoti iederas teiciens – nu, kas var būt labāks par šo! Vienmēr šo stāstu atceros pēc sēņošanas un vienmēr bērni klausās, kā pirmo reizi. Tagad mēs darām tieši tāpat!" stāsta receptes un foto autors Uldis Grīnbergs.
Pagatavošana
60 min
1. Sēnes salasītas, jāķeras tik klāt! Ātri notīra, lielākās gailenes saplēš smalkāk un novāra atsevišķi divas minūtes.
2. Uzliek vārīties buljonu no četriem vistu šķiņķīšiem.
3. Pa to laiku nomizo trīs kartupeļus, divus burkānus un vienu lielu sīpolu. Dārzeņi, protams, visi jaunie.
4. Kad buljons gatavs, liek vārīties sagrieztos kartupeļus un apvārītās gailenes.
5. Apcep sagrieztos sīpolus un rīvētus burkānus.
6. Notīra gaļu no kauliem, sagriež un beigās pieliek zupai.
7. Visu bagātīgi pārkaisa ar dillēm.
8. Ja kāds vēlas, var likt klāt kausēto sieru vai saldo krējumu, bet mums vislabāk garšo šādi, lai varētu izbaudīt īsto sēņu garšu

Labu apetīti!
Foto: Uldis Grīnbergs
Uz augšu