Ķirši, šokolādes un biezpiens ir izcili saderīgs trio.
Receptes un foto autore: Santa Šauva
Pagatavošana
720 min
1. Gatavo ķiršu pildījumu. Ķiršus liek katliņā, pievieno cukuru, uzvāra un pavāra 1 minūti, lai cukurs pilnībā izkūst.
2. Glāzē ber kukurūzas cieti, pievieno ūdeni un rūpīgi izmaisa, līdz visa ciete izšķīdusi. Cietes ūdeni lēnām lej klāt katliņā ķiršiem, nepārtraukti maisot. Kad masa sabiezējusi un uzmetusi dažus burbuļus, to ņem nost no plīts un noliek atdzist.
!!! Var izmantot arī svaigus ķiršus.
3. Gatavo kūkas pamatni. Vienu kastīti (175 g) cepumu sablendē, sajauc ar izkausētu sviestu un liek ar papīru izklātā formā (20 cm), kārtīgi piespiežot. Atdzesē.
4. Gatavo krēmu. Želatīnu uzbriedina un izkausē. Biezpienu kopā ar pūdercukuru sablendē. Saldo krējumu saputo, samaisa ar biezpienu un krēmā iemaisa izkausēto želatīnu. Otru cepumu kastīti (175 g) salauž katru četrās daļās un iemaisa krēmā.
5. Liek kopā kūku. Veidnē uz cepumu pamatnes liek 1/2 krēma, tad ķiršu pildījumu un tam pa virsu otru 1/2 krēma. Izlīdzina un atstāj ledusskapī uz nakti.
6. Šokolādi ūdens peldē izkausē, iemaisa saldo krējumu. Maisa, līdz masa ir atdzisusi, tad pārsmērē tortei, atļaujot gar malām notecēt.