Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Salāti

Svaigie salāti ar meža zemenēm un burratu

Foto: Sanita no Raiskuma
Sanita, gatavošanas entuziaste no Raiskuma, virtuvē ļaujas improvizācijai. Viņa ir īsta salātu arhitekte. Vispirms dārzā tiek salasīta bļoda ar zaļumiem. Tie kalpo kā bāze pārejām garšām. “Nav divu vienādu salātu,” saka Sanita.

Ierosmei divi Sanitas salātu bagātināšanas veidi, bet tu droši vari meklēt savas kombinācijas. Pievieno zaļumiem kā ceptas, tā svaigas sastāvdaļas, kā saldas, tā sāļas. Un noteikti neaizmirsti par mērci!

Sanita iesaka virtuvē turēt balzamiko un granātābolu mērci. Tās nepieviļ nekad!
Pagatavošana
15 min
1. Dārzā salasa zaļumus (spināti, rukola, kinza, dilles, baziliks un arī piparmētra).
2. Pievieno sagrieztu gurķi, burratu un meža zemenes.
3. Pārlej ar mērci.

Labu apetīti!
Foto: Sanita no Raiskuma
Uz augšu