Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Citāds kabaču sacepums ar malto gaļu

Foto: Uldis Grīnbergs
"Tūlīt, tūlīt sāksies trakais kabaču laiks. Ja tu dzīvo laukos, tad vari mierīgi pats pat neaudzēt- kaimiņi, radi, draugi vienkārši tevi nomētās ar kabačiem! Satiekoties, kā sveiciens skan šādi- tev kabačus navajg!

Tad es arī pirms sezonas nolēmu izmēģināt priekš sevis jaunu recepti un priekš jums izveidoju mazu fotorecepti. Ripināt sākam no apakšas. Nebiju šādi gatavojis," stāsta receptes un foto autors Uldis Grīnbergs.
Pagatavošana
60 min
1. Sagatavo nepieciešamo.
Foto: Uldis Grīnbergs
2. Kabačus sagriež 1cm biezās šķēlēs. Pārber sāli, piparus. Cepampapīru gan nelieciet, tāpat nekādas jēgas, tikai izmirkst.
Foto: Uldis Grīnbergs
3. Sagriež tomātus 1cm biezās šķēlēs un blīvi izliek pa visu pannu. Sāls, pipari un svaigs baziliks.
Foto: Uldis Grīnbergs
4. Tālāk pārklāj ar jau sagrieztām siera šķēlēm. Man bija Tilzītes siers, bet jūs varat likt kādu vēlaties. Var vienkārši pārrīvēt sieru.
Foto: Uldis Grīnbergs
5. Sagriež sīpolu diezgan parupji, pieber sāli, piparus, pielej pusglāzi ledaina ūdens, kārtīgi izmīca un beigās kārtīgi izdauza. Veido plaukstā plācenīšus vienādā biezumā un pārklāj visu.
Foto: Uldis Grīnbergs
6. Uzsilda cepeškrāsni uz 180 grādiem, augša, apakša+ ventilators. Pārklāj ar foliju un cep 30 min., pēc tam noņem foliju un vēl cep tajā pašā temperatūrā 10-15 minūtes.
Foto: Uldis Grīnbergs
7. Produkti visi ļoti sulīgi un papildus ūdens nav jālej. Ja vēlies, var pa virsu vēl sieru pārkaisīt. Kas par gardumu sanāca!
Foto: Uldis Grīnbergs
8. Labu apetīti!
Foto: Uldis Grīnbergs
Uz augšu