Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Apgāztās rabarberu smalkmaizītes

Kārtainā mikla, rabarberi un cukurs – galvenās lietas, lai tiktu pie satriecoši gardām, karamelizētām rabarberu smalkmaizītēm, kas izskatīsies un garšos kā no labas konditorejas, bet patiesībā ar uzdevumu galā tiks arī tie, kas nav meistarīgākie kulināri.
Pagatavošana
30 min
1. Atlaidinātas mīklas plāksnes pārgriez uz pusēm.
2. Uz cepamās plāts uzber 1 tējkaroti ar kaudzi cukura, izlīdzina.
3. Uz cukura kārto rabarberu gabaliņus, kas iepriekš sagriezti īsāki nekā mīkla, lai to varētu glīti pārlikt pēc tam pāri. Uz rabarberiem uzliek mazu gabaliņu sviesta
Foto: Receptes.lv
4. Atlaidinātu kārtaino mīklu liek pāri rabarberiem, nedaudz piespiežot maliņas pie pannas. Sadrusta ar dakšiņu.
Foto: Receptes.lv
5. Pārsmērē ar sakultu olu.
Foto: Receptes.lv
6. Liek sakarsētā krāsnī 180 grādos uz 15-20 minūtēm.
Foto: Receptes.lv
7. Ņem ārā no krāsns, uzmanīgi gāž otrādi un pasniedz. Ja rabarberu kāti plānāki, tie var sadalīties šķiedrās un mazliet izjukt, izskatoties ne tik glīti uz maizītes, bet garšos ideāli. Ja vēlas, pirms pasniegšanas var pārkaisīt ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!
Foto: Receptes.lv