Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Diļļu forele gatavota grilā

Foto: Sanita Stabiņa
Foreli ar vienlīdz labiem panākumiem var gatavot kā uz grila, tā cepeškrāsnī.

Receptes autore, raiskumiete Sanita Stabiņa atzīst, ka viņai patīk improvizēt virtuvē, tādēļ visbiežāk lietotā mērvienība ir “uz aci” un “pēc garšas”. Tāda “bezrecepte” ir arī grilētā forele, kas gan pildīta dillēs, gan apģērbta diļļu mētelītī.
Pagatavošana
50 min
1. Uz folijas saber sāli, piparus, saliek citrona šķēles, ķiploka šķēles, dilles (vislabāk ar visiem kātiņiem, bet ja slinkums aiziet līdz siltumnīcai, tad no saldētavas).
2. Tieši tāpat visu augšminēto sapilda zivs vēderā.
Foto: Sanita Stabiņa
3. Tad foliju aiztin ciet divās kārtās un liek gatavoties apmēram 40 minūtes uz grila vai cepeškrāsnī, kas noregulēta uz 185 grādiem.
Foto: Sanita Stabiņa
4. Lai labi garšo!
Uz augšu