Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Zupas

Vienkāršā šampinjonu krēmzupa

Foto: Kristīne Reihmane
Šampinjoni ir lieliska izvēle gardas krēmzupas pagatavošanai.
Recepti iesaka "Instagram" recepšu bloga "Ēdam mājās" autore Kristīne Reihmane.
Pagatavošana
50 min
1. Katliņā lej ūdeni (~1-1.2l), ievieto nomizotu veselu sīpolu un uz vidēji lēnas uguns vāra.
2. Burkānus nomizo, šampinjonus sagriež šķēlēs, kartupeļus tāpat nomizo un sagriež gabaliņos. Uz sakarsētas pannas liek apcepties burkānus (apm. 3-4 minūtes), tad pievieno šampinjonus, visu samaisa un cep (ik pa laikam apmaisot) aptuveni 15 minūtes, bagātīgi pievieno garšvielas (sāli, piparus vai citas pēc izvēles).
3. Kad burkāni ar šampinjoniem apcepušies, tos liek katliņā, tāpat pievieno kartupeļus, vāra līdz dārzeņi mīksti.
4. Kad viss ir izvārījies, ņem ārā sīpolu un nolej nedaudz lieko šķidrumu, lai zupa nesanāk pārāk šķidra. Tad ar rokas blenderi visu sablendē viendabīgā masā, lej klāt saldo krējumu, samaisa un liek atpakaļ uz lēnas uguns, vāra līdz pirmajam burbulim. Pēc garšas un nepieciešamības pievieno garšvielas.
5. Krēmzupu lej šķīvjos, papildina ar izvēlētajām sastāvdaļām un pasniedz.

Labu apetīti!
Foto: Kristīne Reihmane
Uz augšu