Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Rabarberu – krēma kārtojums

Foto: "Ēdam mājās"
Ļaujies rabarberu daudzpusībai – kopā ar gardu krēmu un kārtās ar "Dāmu pirkstiņiem", iegūsi pasakainu kārumu. Recepte noderēs arī rabarberu nesezonā, jo var izmantot arī saldētus kātus.
Recepti iesaka "Instagram" recepšu bloga "Ēdam mājās" autore Kristīne Reihmane.
Pagatavošana
300 min
1. Rabarberus sagriež gabaliņos, ber katliņā, pievieno cukuru, pavisam nedaudz ūdens, vāra uz vidējas uguns, līdz daļa rabarberu izšķīdusi. Masu pilnībā atdzesē, tai jāsanāk pabiezai, ne šķidrai.
2. Saputo Mascarpones sieru ar saldo krējumu un pūdercukuru viendabīgā krēmā.
3. Kūkas pamatnē ziež nedaudz krēma, tad kārto cepumus, ko aši izmērcē pienā, tad liek pusi no krēma, izlīdzina, pēc tam rabarberu masu, tad atkal cepumus, krēmu un beigās rabarberu masu. Kūku noliek ledusskapī savilkties uz pāris stundām vai nakti.
4. Pirms pasniegšanas var pārkaisīt ar nesaldinātu kakao, papildināt ar mandeļu skaidiņām, tāpat var dekorēt ar ogām, augļiem.

Labu apetīti!
Foto: Kristīne Reihmane
Uz augšu