1. Aknu sagriez gabaliņos.

Foto: Iveta Rutkovska
2. Aknu gabaliņus apcep sviestā, uzber sāli un piparus.

Foto: Iveta Rutkovska
3. Liek katlā, kopā ar sīpolu, burkānu, selerijas sakni, vai kātu, pārlej ar ūdeni, lai viss tikko apsegts. Pievieno arī lauru lapas, graudu piparus un smaržīgos piparus. Vāra aptuveni 30 minūtes.
4. Samaļ aknas un buljona dārzeņus gaļas mašīnā. Ja masa sausa, pievieno nedaudz aknu buljona.

Foto: Iveta Rutkovska
5. Sviestu izkausē, pievieno sāli, piparus un sarīvētu ķiploku. Iejauc aknu masā, pievieno citronu sulu. Visu labi sajauc un ar mikseri saputo. Gatavs!

Foto: Iveta Rutkovska
6. Ziež uz maizītes un ēd nost. Lieliski garšo ar marinētu gurķi.
Labu apetīti!

Foto: Iveta Rutkovska