Rabarberi, kārtainā mīkla un krēmsiers – trio, kas nepieciešams, lai izceptu gardas smalkmaizītes. Arī cukurs, bet tas atrodams teju katrā virtuvē, tāpēc ar to problēmām nevajadzētu būt.
Pagatavošana
35 min
1. Liek atlaidināties kārtaino mīklu.
2. Mazos gabaliņos sagriež nomizotu rabarberu, pārber ar cukuru un ļauj mazliet atsuloties.
Foto: Receptes.lv
3. Klasisko kārtainās mīklas plāksni pārgriež uz pusēm, veidojot kvadrātu.
4. Katra kvadrāta viducī iesmērē krēmsieru – cik daudz, pēc patikas, bet ļoti skopoties nevajadzētu. Maliņas atstāj nenosmērētas, lai var aizlipināt.
5. Uz krēmsiera liek rabarberus bez sulas un, ja tie ļoti skābi un garšo saldāks, uzber virsū mazliet cukura.
6. Katra kvadrātiņa mīklas stūrīšus salipina pa diagonāli kopā (salipina pretējos un tad visus četrus saspiež).
7. Lai maizīte glītāka, to pārziež ar sakultu olu un uzber pa šķipsniņai cukura.