Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Rabarberu - meringa pīrāgs

Foto: "Ēdam skaisti"
Garda pamatne, saldskābs rabarberu pildījums un sapņaini gaisīga meringas cepurīte – pīrāgs, kas vienaldzīgos neatstās.
Recepti iesaka bloga: Ēdam skaisti autore Māra.
Pagatavošana
60 min
1. Rabarberus nomizo, sagriež gabaliņos, apber ar cukuru.
2. Mīklai visas sastāvdaļā samīca un klāj veidnē. Olbaltumus uzputo ar sāli un saldinātāju (cukuru vai aizvieto ar stēviju). Miltus jaucu 1:1 ar smalko musli, bet var likt tikai miltus.
3. Uz pamatnes liek rabarberus, sulu nolej nost (vai arī var pasautēt un pievienot ēdamkaroti cietes).
4. Virsū liek meringa kārtu un cep 175 grādos ap 35 - 40 min. Droši var gatavot citas formas veidnē, tad attiecīgi cepšanās laiku samazina!

Kad viss gatavs, atdzesē un pasniedz.
Foto: "Ēdam skaisti"
5. Lai labi garšo!
Foto: "Ēdam skaisti"
Uz augšu