Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Biezpienmaize – biezpienkūka

Foto: Sanita Stabiņa
Šo gardo komforta našķi var dēvēt kā par biezpienmaizi, tā biezpienkūku, garša no tā nemainās!

Raiskumietes Sanitas Stabiņas virtuvē cepeškrāsns nav trauku noliktava vai vienkārša mēbele, tā tiek darbināta regulāri. Tur top gan cepeši, gan kūkas.
Biezpienmaize jeb biezpienkūka Sanitas ģimenē ir iecienīts našķis, ko vērts nošpikot un pacienāt savējos.
Pagatavošana
100 min
1. Gatavo mīklu – cukuru un miltus samaisa, ierīvē sviestu un sajauc kopā drupačās.
2. Divas trešdaļas ber veidnē un pieplacina cik vien var, pārējo atstāj drupaču formā. Pamatnei var izmantot arī visu smilšu mīklu un apiet drupaču bēršanu uz biezpiena masas.
3. Gatavo biezpiena masu: rozīnes apviļātas miltos cik grib (miltos apviļā, lai kopējā masā neliptu kopā).
4. Visu mikserī samaisa un lej formā uz ieklātās smilšu mīklas un tad pa virsū ber atlikušo miltu-sviesta maisījumu, tad veidosies drupačas.
5. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos, apmēram 1h un 20 min, bet vērts uzmanīt kūku, jo katra cepeškrāsns mēdz izstrādāt savus trikus.. Brīdī, kad apbrūninās virsiņa tad ņem laukā. Atdzesē istabas temperatūrā un tad var likt ledusskapī vai baudīt uzreiz.

Lai labi garšo!
Foto: Sanita Stabiņa
Uz augšu