1. Rabarberus sagriež apmēram 1cm gabaliņos, apber ar cukuru un noliek malā atsuloties.
2. Pamatnei samaisa visas sastāvdaļas, izmīca, ieklāj veidnē, “sadakšo” un cep 175 grādos ap 15 min (kad viss gatavs, pamatnei mazliet norušina drumstalas, ko apkaisīsim augšpusē.
3. Rabarberus liek uz uguns un pamazām karsējot apmaisa, līdz tie mīksti.
4. Krēmam katliņā liek olas, saldinātāju, cieti, vanilīnu un sakuļ, tad iekuļ pienu un karsē, līdz krēms sabiezē, tad iemaisa sviestu un ņem nost no uguns.
5. Kārto pīrāgu - uz pamatnes liek rabarberu kārtu, tad pārlej ar vārīto krēmu un apber drumstalām. Novieto ledusskapī uz pāris stundām sastingt.
Foto: "Ēdam skaisti"
6. Lai labi garšo!
Foto: "Ēdam skaisti"
7. Ieteikumi: * veidnei maliņas sasmērē ar sviestu un apkaisa miltiem, tad cepot maliņas nepiedegs vai arī izklāj ar cepamo papīru. * pīrāgu var gatavot arī jebkuras citas formas veidnē.