Sākums > Receptes > Zupas

Borščs verdzenes Izauras gaumē

2024. gada 25. aprīlis
Foto: Uldis Grīnbergs
"Mana paaudze noteikti atceras pirmo ārzemju seriālu "Verdzene Izaura". Tas bija tālajos astoņdesmitajos! Atceratieties, ka seriāla laikā ielas bija pilnīgi tukšas, nedod Dievs palaist kādu sēriju garām! Šobrīd jau viņai 66, bet vienalga tikpat smalka, skaista, šarmanta. Noskatījos stundu garu raidījumu un viņa tur gatavoja boršču savā izpratnē kuru nosauca – Brazīlijas borščs. Mēģināšu maksimāli pieturēties pie receptes un gatavot tieši tāpat," stāsta receptes gatavotājs un foto autors Uldis Grīnbergs.
Pagatavošana
50 min
1. Notīra bietes, ķiploku un ingveru.
Foto: Uldis Grīnbergs
2. Bietes nomazgāju, sagriežu daivās, pārleju ar ūdeni, pielieku notīrītus veselas ķiploka daiviņas, pieberu sāli un lieku vārīties, kamēr bietes mīkstas.
3. Ar to ingveru gan sanāca pavisam dīvaini. Nekur neredzēju kad un cik jāpievieno. Nācās improvizēt.
4. Kad bietes mīkstas, lieku lielajā blenderī, pielieku 2 tējkarotes smalki sarīvēta ingvera. Viss jāsakuļ tādā kā biezenī - biezzupā, tāpēc šķidrumu, kur vārījās bietes, leju klāt pa biškam, kamēr iegūstu vajadzīgo biezumu.
5. Šķīvī pa virsu lieku skābu krējumu un pārkaisu lociņus.
Foto: Uldis Grīnbergs
6. sti jau neticēju, ka izdosies, bet garša bija vienreizēji laba ar ingvera asumiņu. Kam galīgi neiet pie sirds ingvers, var piemalt melnos piparus. Vērtējums 10 no 10!

Labu apetīti!
Foto: Uldis Grīnbergs
Uz augšu