Sagatavo sastāvdaļas, liec atsevišķā bļodās uz galda un ļauj katram ēdājam "uzbūvēt" savu ideālo tako.
Pagatavošana
40 min
1. Vistu sagriež sev tīkama izmēra gabaliņos, bet ne pārāk lielos. Strēmelītēs sagriež arī papriku. Visu liek nelielā taukvielu daudzumā cepties, līdz gatavs, beigās pievienojot minētās garšvielas. Vistu nepārcep.
2. Kamēr vista ar papriku uz pannas, sagatavot avokado smēriņu: avokado atbrīvo no kauliņa un mizas, ar dakšiņu saspaida putriņā.
3. Pievieno ķiršu tomātu gabaliņus (ripiņas, daiviņas vai kā pašam patīk), papildina ar sāli un citrona sulu pēc garšas. Samaisa.
4. Kad viss sagatavots, apcep tortiljas uz pannas. Līdz tās jauki sāk smaržot un nedaudz nomaina krāsu – uz mazākas liesmas ~10 sekundes no katras puses. Ja vēlas, var izveidot tiem formu, ieliekot, piemēram, starp cepeškrāsns restēm (skatīt attēlā).
Foto: Madara Stankeviča
5. Kad viss sagatavots, pasniedz katru daļu atsevišķi uz galda un ļauj ēdājam izveidot savu ideālo tako. Iesaku – uz tortiljas likt avokado masu, tai virsū vistu ar papriku, uzbērt sieru un noslēgt visu ar marinētiem sīpoliem, bet secību var mainīt pēc katra paša patikas. Es izmantoju gatavus marinētos sīpolus saldenā marinādē, bet var gatavots pats pēc patikas.