Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cāļu šķiņķīši apelsīnu mērcē

Foto: Inga Meijere
Vistas gaļa un citrusaugļi ir saderīgi. Un nav jāizvēlas skābais citrons, saldenais apelsīns apvienojumā ar sinepēm un ingveru mērci, kurā peldināt vistas šķiņķīšus padarīs īpaši aromātisku un ar izteiksmīgu garšu.
Recepti iesaka "Instagram" recepšu bloga "Mājas maltītes ģimenei" autore Inga Meijere.
Pagatavošana
40 min
1. Sagatavo nepieciešamās sastāvdaļas.
Foto: Inga Meijere
2. Cāļu šķiņķīšus sajauc ar sāli un pipariem. Liek uz pannas eļļā un apcep zeltaini brūnus.
3. No 1 apelsīna norīvē nedaudz miziņas. No visiem 4 apelsīniem izspiež sulu (sanāks apmēram 400 ml sulas),
4. Katlā lej apelsīnu sulu un pievieno apelsīnu miziņas, brūno cukuru, sinepes, ķiplokus, ingveru, etiķi, kukurūzas cieti. Visu samaisa un uzkarsē.
5. Karsto apelsīnu mērci pārlej pāri šķiņķīšiem un uz ļoti lēnas liesmas visu sautē apmēram 15 – 20 minūtes.
Foto: Inga Meijere
6. Pasniegšana: Cāļu šķiņķīšus apelsīnu mērcē pasniedz ar rīsiem. Es miksēju brūnos rīsus ar baltajiem rīsiem. Klāt dārzeņu salāti pēc izvēles.
Foto: Inga Meijere
7. Lai labi garšo !
Foto: Inga Meijere
Uz augšu