1. Sagatavo nepieciešamās sastāvdaļas.

Foto: Inga Meijere
2. Cāļu šķiņķīšus sajauc ar sāli un pipariem. Liek uz pannas eļļā un apcep zeltaini brūnus.
3. No 1 apelsīna norīvē nedaudz miziņas. No visiem 4 apelsīniem izspiež sulu (sanāks apmēram 400 ml sulas),
4. Katlā lej apelsīnu sulu un pievieno apelsīnu miziņas, brūno cukuru, sinepes, ķiplokus, ingveru, etiķi, kukurūzas cieti. Visu samaisa un uzkarsē.
5. Karsto apelsīnu mērci pārlej pāri šķiņķīšiem un uz ļoti lēnas liesmas visu sautē apmēram 15 – 20 minūtes.

Foto: Inga Meijere
6. Pasniegšana: Cāļu šķiņķīšus apelsīnu mērcē pasniedz ar rīsiem. Es miksēju brūnos rīsus ar baltajiem rīsiem. Klāt dārzeņu salāti pēc izvēles.

Foto: Inga Meijere
7. Lai labi garšo !

Foto: Inga Meijere