Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Zupas

Puravu-kartupeļu krēmzupa ar bekonu un keila čipsiem

Foto: Receptes.lv
Šī ir improvizācija par franču krēmzupu klasiku – "parmantier" un "vichyssoise": puravu- kartupeļu-pastinaku krēmzupa, kas pasniegta ar keila čipsiem, kraukšķīgām bekonu šķēlēm un balzamiko krēma pieskārienu.
Pagatavošana
40 min
1. Gatavo keila čipsus. Atdala no cietajiem kātiem mīkstās daļas, liek bļodā, pārslaka ar olīveļļu, nedaudz ar citronu sulu, apmaisa, liek uz cepamās plāts tā, lai keila gabaliņi nesaskaras, un cep iepriekš līdz 130 grādiem sakarsētā krāsnī aptuveni 20 minūtes. Izņem, pārkaisa ar šķipsnu sāls un atdzesē.
2. Pa to laiku nomizo kartupeļus un pastinaku. Kartupeļus sagriež mazākos gabalos. Puravus un pastinaku sagriež šķēlēs.
3. Katlā izkausē sviestu, liek cepties puravus un pastinakus. Uzliek vāku un, ik pa laikam apmaisot, sautē aptuveni 15 minūtes.
4. Tad ievieno kartupeļus, buljonu, un vāra uz lēnas uguns, līdz kartupeļi ir mīksti.
5. Visu sablendē vai iztrin caur sietu, pielej saldo krējumu, uzvāra līdz burbulim, pieliek sāli un piparus pēc garšas.
6. Pasniedz, ar pannā apbrūninātām bekona šķēlēm un keila čipsiem. Labu apetīti!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu