Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Uzkodas

Marinētas karbonādītes

Foto: Gatavo Ar Spānijas Garšu
"Brīvdienās bieži dodamies izbraukumos,kas apvienoti ar piknikiem, tādēļ vienmēr vajag padomāt par gardumu daudzveidību, ko ērti paņemt līdz.
Marinētas karbonādītes ir ideāls piknika ēdiens. Tās arī labi derēs kā aukstā uzkoda svētku galdam,vai izmantojama kastīšpusdienās," stāsta receptes un foto autore "Gatavo Ar Spānijas Garšu".
Pagatavošana
400 min
1. Apber karbonādes ar garšvielām – manā gadījumā asā garšviela, kuras sastāvā ir arī sāls. Var izmantot jebkuru jums tīkamu garšvielu maisījumu gaļai, vai tikai sāli un piparus.
Foto: Gatavo Ar Spānijas Garšu
2. Ļauj garšvielām nedaudz ievilkties.
Foto: Gatavo Ar Spānijas Garšu
3. Pannā uzkarsē eļļu. Karbonādes panē miltos un olā.
Foto: Gatavo Ar Spānijas Garšu
4. Karbonādes apcep pannā, bet ne ilgāk kā 2 minūtes no katras puses, līdz kļūst zeltainas. Svarīgi nepārcept, jo tad kļūs sausas.
Foto: Gatavo Ar Spānijas Garšu
5. Gatavo marinādi: katliņā uzvara ūdeni, kam pievienots sāls, cukurs, graudu pipari un lauru lapas.
Foto: Gatavo Ar Spānijas Garšu
6. Kad ūdens sāk vārīties, pievieno ripiņās sagrieztus sīpolus (es griešanai izmantoju mandolīnu). Sīpolus pavāra, līdz tie kļūst caurspīdīgi, tad tos izsmeļ no katliņa un katliņu noņem no plīts. Tikai šinī brīdī pievieno etiķi. Etiķis, tāpat kā alkohols, vāroties iztvaiko, tādēļ etiķi vienmēr jāpievieno, kad vārīšanās ir beigusies.
Foto: Gatavo Ar Spānijas Garšu
7. Traukā kārto karbonādes un sīpolus, un pārlej ar karsto marinādi. Tikai lauru lapas gan iesaku izņemt, jo būs ļoti izteikta lauru lapu garša (pieļauju, ka varbūt tādēļ ,ka izmantoju svaigās).
Atdzesē un liek ledusskapī.
Foto: Gatavo Ar Spānijas Garšu
8. Lai labi garšo!
Foto: Gatavo Ar Spānijas Garšu
Uz augšu