Sākums > Receptes > Deserti

Trauslās turziņas

2005. gada 22. maijs
Foto: Inga Artemjeva
Pagatavošana
1 min
1. Cukuru ieber ūdenī, karsē uz lēnas uguns, līdz tas izkusis, iemaisa sviestu, nepārtraukti maisot, turpina karsēšanu, līdz sviests izkusis.Noņem no uguns, iemaisa citronu sulu un izsijātus miltus. Uz plāts, kas pārklāta ar cepamo papīru, ar tējkaroti liek mīklas piciņas lielā attālumā vienu no otras, ar mitru nazi izlīdzina, veidojot plānus apļus. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 5-7min. Karstas vafeles aptin ap pudeles kaklu, atdzisušas pilda ar krēmu.
2. Pildījumam olu dzeltenumus saputo ar cukuru, pievieno baltvīnu, karsē uz lēnas uguns, līdz masa sabiezē, noņem no uguns, iemaisa izkausētu želetīnu, atdzesē.
Uz augšu