Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Makreles šašliks

Foto: Uldis Grīnbergs
"Ir jau tādi, kas gaļu neēd vai nu jau gaļas šašliku atēdušies. Padalīšos ar ļoti labu alternatīvu, ko mēs diezgan bieži paši gatavojam," daloties ar makreles šašliku piebilst receptes un foto autors Uldis Grīnbergs.
Pagatavošana
200 min
1. Tā kā svaigas makreles vismaz man nav pieejamas, darbojos ar saldētām. Makrelēm jābūt pēc iespējas lielākām. Tādas var nopirkt tirgū.
Atlaidinu trīs zivis.
Foto: Uldis Grīnbergs
2. Iztīra, izfilē un katru fileju pārgriež gareniski.
Foto: Uldis Grīnbergs
3. Sajauc majonēzi ar pāris karotēm stiprāku sinepju. Lai kādu stundu vai vairāk pastāv.
Foto: Uldis Grīnbergs
4. Pēc tam katru gabaliņu sarullē un, lai neatvērtos, nostiprina ar koka iesmiem.
Foto: Uldis Grīnbergs
5. Jācep uz restēm apmēram 5-10 min. Manējie visi sajūsmā!
Foto: Uldis Grīnbergs
6. Labu apetīti!
Foto: Uldis Grīnbergs
Uz augšu