"Vienmēr var pagatavot, ja vakardienas kartupeļu biezeni vairs īsti negribas. Kroketes var ēst kā piedevu gaļas vai zivju ēdieniem, bet var ēst arī kā pamatēdienu ar skābo krējumu, vai kādu mērcīti," stāsta receptes un foto autore Iveta Rutkovska.
Pagatavošana
30 min
1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem.
2. Kartupeļu biezeni sajauc ar olām, sāli, pipariem, zaļumiem, sieru. Veido apaļas vai garenas kroketītes, apvārta rīvmaizē.
3. Pannā ieklāj cepampapīru, pārslaka, vai apsmidzina ar eļļu. Kārto pannā kroketītes, arī pārslaka ar eļļu.
Foto: Iveta Rutkovska
4. Cep aptuveni 10 minūtes, tad izņem pannu, apgriež kroketītes uz otru pusi un cep vēl tikpat ilgi.
5. Kroketes var arī fritēt eļļā. Tad labāk gatavot apaļas. Fritē sakarsētā eļļā kādas 4 minūtes, kamēr zeltaini brūnas.