Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Viltotais zaķis

Foto: Nikiya
"Eksperiments ar viltoto zaķi. Ja jāsaka godīgi, rezultāts sanāca pārsteidzoši labs," teic receptes autore Nikiya.

Viltotā zaķa gatavošana ir lieliska izvēle, ja ierastās receptes ar malto gaļu mazliet apnikušas. Šo gaļas kukulīti vari pasniegt siltu, kā pamatēdienu, vai atdzisušu griezt šķēlēs un likt uz sviestmaizes.
Pagatavošana
85 min
1. Bļodā liek malto gaļu, iesit olas, ieliek krējumu, sāli, piparus, ķiploku un ķimenes. Masu kārtīgi ar rokām izmīca un ļauj savilkties.
2. Pa to laiku citā traukā ūdenī izmērcē baltmaizi.
3. Sagriež sīpolu ne pārāk rupji un arī ļoti smalki ne, apcep uz pannas nelielā eļļas daudzumā.
4. Kad sīpoli padzisuši, atgriežas pie gaļas masas. Gaļas masai pievieno izmērcētu nospiestu baltmaizi un kārtīgi atkal izmīca, pēc tam pievieno ceptos sīpolus.
5. Cepeškrāsni uzkarsē uz 200 grādiem un sagatavo pannu ar cepampapīru. Ar slapjām rokām no gaļas masas veido gaļas kukulīšus. Šoreiz veidoju 3 palielus, bet var arī mazākus.
Foto: Nikiya
6. Liek cepties sakarsētā krāsnī. Lielos cepu 1 stundu, lai arī smuki apbrūnē. Mazākus cep 45 minūtes.

Lai izdodas un labi garšo!
Foto: Nikiya
Uz augšu