Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Rīvētu kartupeļu un maltās gaļas sacepums ar sieru

Foto: "Kristīnes Virtuve"
"Ja kāds vēl nav gatavojis sacepumu, tad šī ir vienkāršākā recepte, ar kuru sākt. Vēlāk, kad jau roka "piešauta", var likt klāt šampinjonus, spinātus, brokoļus.. Nu visu, visu ko.. 👍
Visu sastāvdaļu daudzums atkarīgs no Jūsu cepamtrauka lieluma. Manā gadījumā cepamtrauks 30cm garumā un 20cm platumā," stāsta receptes autore Kristīne.
Recepti iesaka "Instagram" recepšu emuāra "Prieks gatavot" autore Kristīne.
Pagatavošana
60 min
1. Liek gaļu uz 5 minūtes apcepties uz pannas. Pievieno sagrieztu sīpolu, sarīvētu burkānu, ķiploku, sāli, piparus un apcepam vēl 5 minūtes.
Foto: "Kristīnes Virtuve"
2. Pievieno tomātu mērci, zaļumus un apcep vēl pēdējās 5 minūtes.
Foto: "Kristīnes Virtuve"
3. Klāj cepamtraukā iekšā pirmo kārtu ar rupji rīvētiem kartupeļiem, es pārkaisīju tos ar Svanetijas sāli un kartupeļu garšvielu.
Foto: "Kristīnes Virtuve"
4. Liek otro kārtu - sacepto maltās gaļas masu.
Foto: "Kristīnes Virtuve"
5. Pārkaisa ar rīvētu sieru.
Foto: "Kristīnes Virtuve"
6. Liek otru rīvēto kartupeļu kārtu, atkal pārkaisīju ar Svanetijas sāli un kartupeļu garšvielu.
Foto: "Kristīnes Virtuve"
7. Pārlej ar saldo krējumu. Te nu ir iespēja saldajam krējumam pievienot klāt vēl garšvielas un arī sakultu olu, lai sacepums labāk turētos kopā, arī garšas papildināšanai.
Foto: "Kristīnes Virtuve"
8. Liek cepeškrāsnī uz 200 grādiem, uz apmēram 30 min.
Sākumā uzliku uz 15 minūtēm cepamtraukam virsū foliju.
9. Tad noņēmu un pārkaisīju ar sieru, un cepu līdz siers palika zeltaini brūns (bija izveidojusies patīkami kraukšķīga garoziņa).

Lai labi garšo!
Foto: "Kristīnes Virtuve"
Uz augšu