Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Laimīgā banānu maize

Foto: Publicitātes
Salds, riekstains un tik viegli pagatavojams banānu maizes klaips. Padari to vegānisku ar vegānisko smēriņu un linsēklu "olām".
Apmaksāta publikācija: "Alpro"
Pagatavošana
65 min
1. Sagatavojies. Iepriekš uzkarsē cepeškrāsni līdz 180ºC / 170ºC ar ieslēgtu ventilatoru un ieeļļo formu, kurā cepsi maizi.
2. Sāc darboties. Sablendē visas sastāvdaļas, izņemot valriekstus, dateles un augu izcelsmes alternatīvu jogurtam, līdz masa ir vienmērīgas konsistences. Ideāli, ja var izmantot virtuves kombainu, bet bļoda un rokas blenderis savu darbiņu padarīs tikpat labi.
3. Samaisi augu izcelsmes alternatīvu jogurtam kopā ar lielāko daļu valriekstu un dateļu, pēc tam ar karoti ieliec maisījumu formiņā, izlīdzini un apkaisi ar atlikušajiem dateļu un valriekstu gabaliņiem.
4. Cep cepeškrāsnī vidējā augstumā apmēram stundu vai līdz kamēr, pārbaudot ar iesmiņu, tas neaplīp ar mīklu. Ļauj atdzist uz režģa. Uzglabā hermētiskā traukā. Maize būs svaiga līdz pat četrām dienām, taču tā ir tik garda, ka visticamāk tik ilgi to uzglabāt neizdosies!

Labu apetīti!
Foto: Publicitātes