Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Brokastis

Gaisīgās melleņu pankūkas

Foto: Publicitātes
Kārto tās augstā kaudzītē un skaties, kā tās pa vienai pazūd, jo gatavotas ar Alpro Auzu dzērienu bez cukura!
Apmaksāta publikācija: "Alpro"
Pagatavošana
40 min
1. Pagatavo pankūku mīklu. Sajauc kopā Alpro Auzu dzērienu bez cukura ar olas dzeltenumu, vaniļas ekstraktu, cukuru un sāli.
2. Miltus, cepamo pulveri un sodu liec atsevišķā lielā bļodā un samaisi kopā. Pievieno slapjās sastāvdaļas sausajām sastāvdaļām un vēlreiz sakul, līdz iegūsi patīkamas konsistences mīklu.
3. Izmanto putojamo slotiņu vai mikseri un puto tik ilgi, kamēr olu baltums kļūst gaisīgs. Viegli iecilā to mīklā, uzmanot, lai gaiss neizplūstu.
4. Noliec mīklu malā un ļauj tai atpūsties 20 minūtes. Pēc tam uzmanīgi iemaisi mellenes.
5. Pannā uzkarsē nelielu daudzumu eļļas. Var izmantot arī pankūku pannu, ja tāda ir. Ielej apmēram 2 ēdamkarotes mīklas un apcep 1–2 minūtes, līdz pamatne sastingst un uz virsmas rodas burbuļi. Apgriez un apcep otru pusi vēl minūti. Atkārto pa partijām, līdz visa mīkla ir izlietota.
6. Dekorē tās ar svaigiem augļiem un mērci, skaties kā tā līst uz šķīvja un pāri pankūkām!

Labu apetīti!
Foto: Publicitātes
Uz augšu