Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Izcili gardais tako burgers

2024. gada 9. februāris
Foto: Receptes.lv
Kad nevari izlemt, ko vēlies – vrapburgeru, burito, burgeru vai tortilju, jāgatavo kas jauns. Klasiskas burgera sastāvdaļas, tikai maizīti nomaina tortilja un nav atsevišķi jāveido kotletes. Nogaršo, tev patiks!
Pagatavošana
30 min
1. Sāk ar mērces pagatavošanu: sagriež smalki marinēto gurķi (kam patīk, var arī sarīvēt). Liek bļodā, pievieno majonēzi, kečupu (var aizstāt ar tomātu mērci), pievieno sinepes (bet liek tik daudz, lai nav par pikantu pēc paša patikas), pielej mazliet gurķu marinādes. Visu samaisa un nogaršo. Ja nepieciešams, pievieno šķipsniņu cukura.
2. Tad sagatavo malto gaļu – to sajauc ar sāli un pipariem. Ja kādam ir vēlēšanās, var papildināt arī ar citām garšvielām, piemēram, paprikas pulveri.
3. Sagatavo arī pildījumam vajadzīgo: sagriež ledus salātu un sarkano sīpolu sev tīkamos gabalos.
4. Veido tako burgera pamatu – gaļu sadala tik vienādās daļās, cik tortilju. Katru daļu vienlīdzīgi izlīdzina pa visu tortilju (ņem vērā, gaļa sarausies un tortiljas).
5. Sakarsētā pannā ar nelielu daudzumu taukvielu liek cepties. Necep uz lielas liesmas, lai gaļa var izcepties.
6. Kolīdz gaļa brūna (tas notiek dažu minūšu laikā), tortilju uz pannas apgriež un uz gaļas liek 2 šķēles siera, ļauj tam pakust.
7. Tad tortilju ar gaļu ņem nost no pannas, ziež virsū mērci, uzber salātus, sīpolus un saloka uz pusēm. Tā atkārto ar visām.
8. Pasniedz un bauda.

Lai labi garšo!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu