Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Uzkodas

Maltas gaļas galerts jeb aukstā gaļa

Foto: Iveta Rutkovska
"Aukstā gaļa, kas noder gan ikdienai, gan svētku galdam. Es vārīju no cūku pēdiņām un priekšpleca. Sanāca 7, ne gluži vienāda izmēra bļodiņas. Protams, variāciju ir daudz. Šajā variantā saželē stingri bez želatīna pievienošanas," teic receptes un foto autore Iveta Rutkovska.
Pagatavošana
300 min
1. Sāku ar to, ka visu lieku aukstā ūdenī, lai gaļa knapi apsegta, uzvāru uz lielas liesmas un noputoju.
Foto: Iveta Rutkovska
2. Tad samazinu karstumu un turpinu vārīt, kamēr gaļa sāk atdalīties no kauliem. Apmēram 2 stundas.
3. Tad veicu "želēšanas testu". 2 ēdamkarotes buljona apakštasītē un ielieku ledusskapī. Pēc 30 minūtes pārbaudu, ja buljons saželē, beidzu vārīšanu.
Foto: Iveta Rutkovska
4. Kad gaļa nedaudz atdzisusi, atdalu no kauliem.
Foto: Iveta Rutkovska
5. Gaļu pēc atbrīvošanas no kauliem samaļ.
Foto: Iveta Rutkovska
6. Katrā bļodiņā lieku svaigus, kapātus ķiplokus, šķēlīti buljona burkāna un kaut ko zaļu (šoreiz - pētersīļi).
Foto: Iveta Rutkovska
7. Tad lieku gaļu - maltu, vai sagrieztu, pārleju buljonu un ledusskapī iekšā.
Foto: Iveta Rutkovska
8. Lai izdodas un labi garšo!
Foto: Iveta Rutkovska
Uz augšu