Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Spageti ķirbja laiviņas ar citronīgu vistas fileju un sieru

Foto: Receptes.lv
Ļoti vienkāršs un garšīgs veids spageti ķirbja noēšanai. Piesūcies ar sviestu, ceptās citronu-ķiploku vistiņas aromātu un kūstošu sieru bonusā, ķirbis garšo patiešām debešķīgi.
Pagatavošana
50 min
1. Spageti ķirbi pārgriež uz pusēm, izņem sēklas, pārkaisa ar sāli, katrā ķirbja pusītē liek tējkaroti sviesta, ievīsta katru ķirbja pusi folijā un ar griezuma vietām uz augšu cep iepriekš līdz 200 grādiem sakarsētā krāsnī aptuveni 40 minūtes.
2. Pa to laiku pannā uzkarsētā eļļā apcep gabaliņos sagrieztu vistu, pāris minūtes pirms cepšanas beigām pievienojot tai ķiplokus, sāli, paprikas pulveri un rīvētu citrona miziņu (miziņas vietā var izmantot arī sakapātu 1/2 sālīta citrona, ja tāds ir krājumos).
3. Iztin ķirbjus no folijas. Ar karoti grebjot, atdala ķirbja mīkstumu no mizas, atstāj mīkstumu ķirbja "laviņās". Katrā "laiviņā" liek 1/2 pannas satura, visu pārkaisa ar sieru un cep krāsnī vēl 5-7 minūtes, līdz siers izkusis.
4. Ēd tāpat vai pasniedz kā piedevu vārītiem makaroniem. Labu apetīti!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu