Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Zupas

Biešu zupa ar ribiņām un pērļu grūbām

Foto: Kristīne Reihmane
Biešu zupa ir iecienīta izvēle. Izmantojot kūpinātas ribiņas un papildinot ar pērļu grūbām, tev būs iespēja nobaudīt jaunu biešu zupas versiju.
Zupas pagatavošanai izmantots katliņš ar tilpumu ~3 litri.
Recepti iesaka "Instagram" recepšu bloga "Ēdam mājās" autore Kristīne Reihmane.
Pagatavošana
100 min
1. Katlā liek ribiņas, veselu sīpolu (nomizo), 2-3 lauru lapas, pievieno ūdeni, visu vāra uz lēnas/vidējas uguns aptuveni stundu.
2. Sagatavo pārējās sastāvdaļas. Burkānus, kartupeļus nomizo, sagriež vēlamā izmēra gabaliņos, lielākus vai mazākos, bietes sarīvē uz rupjās rīves. Ja pievienos pērļu grūbas, tās novāra.
3. Kad gaļa stundu vārījusies, to ņem ārā no katla, tāpat arī sīpolu. Gaļu noņem no ribiņām.
4. Katlā liek burkānus, vāra apm. 10 minūtes, tad pievieno kartupeļus un vāra, līdz burkāni un kartupeļi praktiski mīksti, tad liek klāt sarīvētās bietes, grūbas (ja izmanto), gaļu, garšvielas pēc garšas un etiķi, pavāra vēl 2-3 minūtes, griež nost uguni un atstāj zupu nedaudz savilkties.
5. Pasniedzot papildina ar skābo krējumu un svaigiem zaļumiem.

Labu apetīti!
Foto: Kristīne Reihmane
Uz augšu