Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Salāti

Kārtainie ķilavu salāti

Foto: Uldis Grīnbergs
" Vēlaties pārsteigt savus viesus ar orģināliem, pikantiem salātiem ar latvisku piesitienu? Tad man ir tieši tāda recepte! Salāti ļoti pikanti un mani pieci jaunieši teica, ka garšīgāki par siļķi kažokā. Tika noēsti vienā piegājienā!" teic receptes un foto autors Uldis Grīnbergs.
Pagatavošana
40 min
1. Sagatavo smēriņu: vienādās daļās sajauc majonēzi ar skābo krējumu, pēc garšas pievieno abu veidu sinepes.
2. Sarīvē uz rīves rupjās puses vārītos kartupeļus. Liek kūkas formā, izlīdzina un ar konditorejas otu pārsmērē sagatavoto smēriņu.
3. Nākošajās kārtās liek rīvētus burkānus, rīvētas olas, smalki sagrieztas ķilavas un smalki sagrieztu sarkano sīpolu.
4. Katru kārtu nedaudz pārsmērē ar smēriņu.
5. Augšu dekorē ar zaļajiem zirnīšiem. Liek ledusskapī savilkties garšām. Vislabāk garšos otrā dienā.
Foto: Uldis Grīnbergs
6. Ķilavas pirku pie mājražotājiem, bet arī veikalā būs labas. Garšvielas no ķilavām var atstāt, bet ja vēlaties, var notīrīt.
Foto: Uldis Grīnbergs
7. Lai labi garšo!
Foto: Uldis Grīnbergs
Uz augšu