Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Sarkan-balt-sarkanā kūka

2023. gada 14. novembris
Foto: "Ēdam skaisti"
Koša kūka valsts svētku svinībām.
Veselīgākā versijā cukura vietā izmanto stēviju un pamatni gatavo no riekstiem un datelēm, bet labi garšos arī klasiskā versija ar cepumu pamatni.
Recepti iesaka bloga: Ēdam skaisti autore Māra.
Pagatavošana
720 min
1. Trīs trauciņos sagatavo želatīnu aplejot to ar ūdeni.
2. Kūkas formu (18 cm diametrā) izklāj ar cepamo papīru.
3. Katliņā ber zemenes, pievieno mazliet ūdeni, citrona sulu un sautē līdz tās izšķīst. Tad tās sablendē, pievieno saldinātāju pēc garšas, sadala divās vienādās daļās un noliek maliņā dzesēties.
4. Blenderkrūzē liek dateles (ja ir cietas, tās laiciņu patur aplietas ar vārošu ūdeni), riekstus un riekstu sviestu, sablendē viendabīgā masā.
5. Ar mitrām rokām ņem masu un klāj kūkas pamatnītē, izlīdzina.
6. Izkausē vienu trauciņu ar želatīnu (kas paredzēts zemeņu kārtai), iemaisa pirmajā zemeņu daļa, lej uz kūkas pamatnes un noliek ledusskapī sastingt.
7. Pagatavo balto masu. Bļodā liek visas sastāvdaļas un saputo stingrās putās.
8. Kad pirmā zemeņu kārta sastingusi, baltajā kārtā iemaisa izkausētu želatīnu un liek uz kūkas, izlidzina un atkal novieto ledusskapī.
9. Pamazām sagatavo arī pēdējo zemeņu kārtu kā iepriekšējo, un pārlej virs baltās kārtas.
10. Kūku liek ledusskapī uz pāris stundām vai nakti stabilizēties.
Foto: "Ēdam skaisti"
11. Ieteikumi:

* Zemeņu kārta stingt ilgāk, tāpēc tai droši var ierēķināt ap 20-30 min.

* Vārot zemeņu kārtu var pievienot ūdens vietā dzērveņu /aveņu vai citu sarkano ogu sulu garšu daudzveidībai.

* Pamatnīti var taisīt arī tradicionālo - cepumi /riekstu sviests /kripatiņa piens.
Foto: "Ēdam skaisti"
12. Lai labi garšo!
Foto: "Ēdam skaisti"
Uz augšu