Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Zupas

Kāpostu–desiņu zupa

Foto: Kristīne Reihmane
Sātīgā zupa vārīta 3 litru tilpuma katlā. Sātīga, aromātiska un ļoti garšīga. Kūpinātās desiņas piešķir īpašu smeķi.
Recepti iesaka "Instagram" recepšu bloga "Ēdam mājās" autore Kristīne Reihmane.
Pagatavošana
70 min
1. Kartupeļus novāra atsevišķi, noliek malā.
2. Burkānus sagriež nelielos gabaliņos, katliņā, kurā vārīs zupu, lej nedaudz eļļas, ber iekšā burkānus, pievieno ķimenes, visu samaisa un maisot apcep 4-5 minūtes.
3. Tad piemet 2-3 lauru lapas, pārlej ar ~1.8l uzvārīta ūdens, pievieno štovētos kāpostus un visu vāra uz vidējas uguns 30 minūtes.
4. Tikmēr sasmalcina sīpolu un sagriež desiņas vēlamā izmēra gabaliņos. Pannā apcep sīpolu, tad pievieno desiņas, cep 3-4 minūtes, tad iemaisa tomātu mērci, cep vēl 1 minūti.
5. Kad kāposti 30 minūtes vārījušies, tiem pievieno desiņas ar sīpoliem tomātu mērcē, visu samaisa, un pavāra vēl 5-7 minūtes.
6. Vārītos kartupeļus sagriež gabaliņos, var iemaisīt uzreiz zupā vai pasniegt atsevišķi un katrs pats pievieno, cik vēlas. Ideālā variantā atstāj zupu vēl uz pāris stundām ievilkties (parasti vāru vakarā nākošās dienas pusdienām). Pasniedzot papildina ar skābo krējumu un zaļumiem.

Labu apetīti!
Foto: Kristīne Reihmane
Uz augšu