Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Liellopa gaļas bumbiņas ķirbju - karija mērcē

Foto: Inga Meijere
Gaļas bumbiņas ar saulainu ķirbja-karija mērci – ļoti saderīgas garšas.
Recepti iesaka "Instagram" recepšu bloga "Mājas maltītes ģimenei" autore Inga Meijere.
Pagatavošana
60 min
1. Sagatavo nepieciešamo.
Foto: Inga Meijere
2. Liellopa malto gaļu sajauc ar smalki sasmalcinātiem sīpoliem un ķiplokiem. Pievieno olas, rīvmaizi, garšvielas un pētersīļus. Visu kārtīgi kopā samīca.
3. Veido neliela lieluma bumbiņas. Liek uz plāts un cep sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos 15 - 20 minūtes.
Foto: Inga Meijere
4. Gatavo mērci. Uz pannas eļļā apcep ķiplokus un ingveru. Pievieno ķirbjus un ūdeni. Sautē līdz ķirbji mīksti.
5. Tālāk mērcei pievieno saldo krējumu, kariju, kurkumu, sāli un piparus pēc garšas. Vāra līdz mērce sabiezē.
6. Izceptās gaļas bumbiņas iemaisa mērcē. Mērcei pievieno ogas.
7. Pasniegšana : gaļas bumbiņas pasniedz ar kartupeļu biezeni un dārzeņiem.

Lai labi garšo !
Foto: Inga Meijere
Uz augšu