Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Plānās ķirbja vafeles

Foto: Aina Pitrāne
Receptes un foto autores Ainas Pitrānes piezīmes:
1. Cukuru var koriģēt pēc garšas. Atkarīgs no tā, cik salds ir ķirbis.
2. Miltu daudzumu var koriģēt. Izcep pirmo vafeli un skatās vai apmierina. Ja par maz miltu, pievieno vairāk, un otrādi, ja par daudz, pievieno mazliet ūdeni.
3. Ķirbju biezeņa pagatavošana. Sagriež ķirbi mazos kubiņos (apmēram 270 grami) pievieno 80 g ūdens un sautē kamēr kļūst mīksts. Sablendē līdz viendabīgai masai.
Pagatavošana
40 min
1. Sagatavo nepieciešamo.
Foto: Aina Pitrāne
2. Ķirbju biezenim pievieno klāt ūdeni, izkausētu sviestu, eļļu, cukuru, sāli un vaniļas cukuru.
Foto: Aina Pitrāne
3. Visu labi izmaisa līdz viendabīgai masai.
Foto: Aina Pitrāne
4. Tad pievieno cieti un miltus. Atkal visu labi izmaisa līdz viendabīgai masai.
Foto: Aina Pitrāne
5. Jāsanāk ļoti bieza krējuma konsistencei.
Foto: Aina Pitrāne
6. Cep iepriekš uzkarsētā vafeļu pannā, liekot nelielu daudzumu mīklas.
Foto: Aina Pitrāne
7. Cep līdz gatavībai.
Foto: Aina Pitrāne
8. Ja grib tūtiņas, tin uzreiz pēc noņemšanas no pannas.
Foto: Aina Pitrāne
9. Labu apetīti!
Foto: Aina Pitrāne
Uz augšu