Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Zupas

Gardais sēņu rasoļņiks bez gaļas

Foto: Privātais arhīvs
Vienkārši pagatavojama, ļoti garda un sātīga sēņu sezonas zupa no katrā virtuvē atrodamām sastāvdaļām. Ēd un priecājies par dzīvi! Recepti iesaka mūsu lasītāja Jolanta.
Pagatavošana
40 min
1. Sēnes notīra, sašķēlē. Kartupeļus nomizo, sagriež gabaliņos. Sipolu nomizo, sasmalcina. Skābētos gurķus sagriež salmiņos. Grūbas noskalo (ātrākam rezultātam izmanto pērļu grūbas).
2. Katlā izkausē sviestu, liek cepties sīpolus, kad tie ir caurspīdīgi, pievieno sēnes un turpina cept, līdz sēnes saplok. Ber klāt piparus, lauru lapas, cukuru un cep vēl 2-3 minūtes.
3. Pievieno kartupeļus, grūbas, apmaisot cep 2-3 minūtes, tad visu pārlej ar verdošu ūdeni un zem vāka karsē, līdz grūbas un kartupeļi ir mīksti - ap 15 minūtēm.
4. Pievieno gurķus, gurķu sālījumu un vāra zem vāka vēl 10 minūtes. Pagaršo, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli, ka gurķu sālījums nav bijis pietiekoši skābs.
5. Pasniedz ar skābo krējumu un zaļumiem pēc garšas. Labu apetīti!
Foto: Privātais arhīvs
Uz augšu