Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konservējumi

Universālie burkānu salāti ziemas krājumiem

Foto: Privātais arhīvs
"Šogad man galīgi švaka burkānu raža – visi maziņi un sīki, tad nu izmantoju, saliekot burciņās. Ziemā šo sagatavi izmantoju visur, kur nepieciešami burkāni – zupās, salātos, sautējumiem, mērcēm utt.," pārbaudītu recepti iesaka pieredzējusi saimniece Anita Keiša.
Pagatavošana
60 min
1. Burkānus bļodā sajauc ar sāli un cukuru. Atstāj uz minūtēm 40, lai atsulojas, ik pa laikam samaisot.
2. Tad liek masu burkās piespiežot, lai sula būtu pa virsu.
3. Pa virsu katrā burkciņā uzlej esenci – 1 tējkaroti uz burciņu. Liek katlā sterilizēties uz 30 minūtēm. Apgiež otrādi, sasedz un atdzesē. Veseli ēduši!
Foto: Privātais arhīvs
Uz augšu