Ļoti garda ābolu plātsmaize ar fiksi pagatavojamu, superplānu, trauslu kārtaino mīklu, starp kuras kārtām slēpjas bagātīgs ābolu pildījums.
Pagatavošana
60 min
1. Gatavo mīklu. Bļodā ber miltus, pievieno kubiņos sagreiztu sviestu un ar rokām sastrādā, līdz izveidojas drumstalas. Tad pievieno krējumu, sāli, sodu un mīca mīklu, līdz tā ir viendabīga, gluda un vairs nelīp pie rokām.
3. Mīklu sadala divās daļās. Vienu daļu liek uz cepamā papīra, plāni izveltnē un liek uz plāts, veidojot maliņas uz augšu.
Foto: Publicitātes
4. Uz mīklas ber ābolus, izlīdzina, pārkaisa ar cukuru un kanēli pēc garšas.
Foto: Publicitātes
5. Virs āboliem klāj otru izrullēto mīklas plāksni, saspiež kopā maliņas. Bagātīgi pārziež ar sakultu olu, ar dakšu sarūto.
Foto: Jolanta
6. Šauj plātsmaizi iepriekš līdz 190 grādiem sakarsētā krāsnī un cep 30-35 minūtes, līdz plātsmaize ir zeltaini brūna. Atdzesē, griež gabaliņos un bauda.