1. Ābolus nomizo, izgriež serdes, sagriež vidēja izmēra gabaliņos, apkaisa ar ēdamkaroti cukura, noliek malā.
2. Traukā liek olas, pievieno šķipsniņu sāls, sāk kult. Pa daļām ber klāt cukuru un puto, līdz masa kļūst gaiša, gaisīga un apjomā palielinājusies 2-3 reizes.
3. Atsevišķi samaisa miltus, pudiņa pulveri un cepamo pulveri. Pa daļām ber klāt sakultām olām un rūpīgi iemaisa, kuļot ar mikseri, izmanto mazus apgriezienus. Beigās mīklā uzmanīgi iemaisa biezpienu un sagrieztos ābolus.
4. Mīklu lej cepamformā, kas izklāta ar cepamo papīru, izlīdzina. Cep 40 minūtes, no kurām 20 minūtes cep 180° (sākumā uzliek virsū cepamo papīru, lai virspuse strauji neapbrūnē), tad t° samazina līdz 160° (noņem cepamo papīru) un cep vēl 20 minūtes. Beigās virspusi ieziež ar izkausētu sviestu.
5. Ābolmaizi nedaudz atdzesē, ņem ārā no formas, pirms pasniegšanas pārkaisa ar kanēli un/vai pūdercukuru. Pasniedzot gards papildinājums būs putukrējums vai saldējums.