Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cūkgaļas – lēcu sautējums ar bieti

2023. gada 31. augusts
Foto: Kristīne Reihmane
Recepti iesaka "Instagram" recepšu bloga "Ēdam mājās" autore Kristīne Reihmane.
Pagatavošana
80 min
1. Sagatavo sastāvdaļas - cūkgaļu sagriež vidēja vai maza izmēra gabaliņos (izmantoju iepakojumā jau sagrieztu), kartupeļus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos, burkānu sarīvē uz rupjās rīves, sīpolu sagriež vidēja izmēra gabalos (vai mazos pēc vēlēšanās), arī bietes sagriež palielos gabalos.
2. Uz pannas sakarsētā eļļā apcep sīpolu, tad pievieno cūkgaļu, nedaudz apcep, tad liek klāt burkānu, samaisa un visu pasautē 10-15 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Bagātīgi pievieno izvēlētās garšvielas.
3. Kad gaļa daļēji apcepusies, pannas saturu liek cepamtraukā, kas ieziests ar taukvielu (eļļu vai sviestu). Pievieno kartupeļus un lēcas, visu pārlej ar saldā krējuma un tomātu savā sulā maisījumu, samaisa, lai dārzeņi un gaļa traukā izkārtotos vienmērīgi.
4. Cep 200° sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 40 - 45 minūtes, pārbaudot gaļas gatavību. Tad pievieno bietes, iemaisa, pacep vēl 5 minūtes. Beigās pievieno vēl garšvielas pēc nepieciešamības, papildina ar zaļumiem. Sautējumu pasniedz ar svaigiem salātiem.

Labu apetīti!
Foto: Kristīne Reihmane
Uz augšu