Gulašzupa jau tā ir garda, bet, ja tajā plunčājas olu mīklas klimpas, tad kļūst vēl divtik garšīga.
Pagatavošana
120 min
1. Katlā uzkarsē eļļu, liek cepties gaļu vienā kārtā, ik pa laikam apgrozot. Kad gaļas gabaliņi ir apbrūnējuši, pievieno sīpolus un cep 2-3 minūtes.
2. Liek klāt papriku, ķiplokus un cep vēl 2-3 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
3. Pievieno timiānu, lauru lapas, piparus, paprikas pulveri, cukuru un konservētus tomātus, apmaisa un sautē 4-5 minūtes.
4. Pārlej visu ar verdošu ūdeni, pieregulējot vēlamo zupas biezumu un zem vāka uz nelielas liesmas vāra 1.5 h stundas.
5. Nogriež liesmu. Pievieno maltas ķimenes, rīvētu citrona miziņu un sāli pēc garšas. Zupa ir gatava - ļauj tai zem vāka ievilkties.
6. Pa to laiku gatavo klimpas. Bļodiņā ber miltus, pievieno olas, sāli, muskatriekstu, saldo krējumu un nepilnu glāzi ūdens. Ar karoti maisa, pievienojot ūdeni pēc nepieciešamības, līdz iegūta pabieza mīkla.
7. Citā katliņā uzkarsē ūdeni, tam pievienojot pāris šķipsnas sāls vai buljona kubiņu. Verdošajā ūdenī ar aukstā ūdenī samērcētu ēdamkaroti "laiž" klimpas un vāra, līdz tās uzpeld.
8. Gulašzupu lej bļodiņās, pievieno klimpas, skābo krējumu, pārkaisa visu ar zaļumiem. Labu apetīti!