Kabaču šašliks

2023. gada 23. augusts
Foto: Uldis Grīnbergs
"Taisnība jau ir tiem ārzemniekiem, ka latvieši ir tāda maza, kašķīga tauta, kas skraida ar nazīti pa mežu, pārtiek no ogām un sēnēm. Bet šeit es vēl gribētu piebilst- un no kabačiem! Kabači, cukini – vasaras neatņemama sastāvdaļa. Tam laikam jebkurš piekritīs. Šoreiz pamēģināju ko jaunu, jo, kā populāri šobrīd teikt- man viss apnicis, nezinu kā gatavot, iesakiet ko jaunu, man vajag ātri un baigi slinks esmu!" teica receptes un foto autors Uldis Grīnbergs.
Pagatavošana
40 min
1. Nogriežu kabačiem galus un gareniski sagriežu apmēram 1cm biezās šķēlēs.
Foto: Uldis Grīnbergs
2. Lieku šķēli guļus, pārlieku gaļas šķēli un sieru. Atkal kabaci un tā turpinu, kamēr kabaču šašliks gatavs. Saspraužu koka iesmus tā lai būtu katrā gabaliņā. Atliek tikai sagāzt uz sāniem, izdurt iesmu cauri un lieko nokniebiet, ja ir ar ko, bet var arī atstāt.
Foto: Uldis Grīnbergs
3. Samaisu majonēzi ar ķiplokiem, dillēm, sinepēm un bagātīgi pārsmērēju visu. Taisam vairāk, jo noderēs arī kā mērce ēdot.
Foto: Uldis Grīnbergs
4. Cepu 180 grādos kādas 20 min.
Foto: Uldis Grīnbergs
5. Manējiem tik ļoti garšoja, ka pieprasa atkārtot. Parasti ņemu zaļos cukinī, jo tie maigāki un praktiski bez sēklām. P.s sāls nav vajadzīgs!

Labu apetīti!
Foto: Uldis Grīnbergs
Uz augšu