Recepte no pūra - tā gatavoja vecmāmiņa, gatavo mamma un nu arī es.
Konkrētajā receptē gatavoju 5 litrus gurķu, ievērojot zemāk redzamās proporcijas, kas paredzētas 1 litram. Un, jā, es izmantoju etiķa esenci. Un, nē, nepirku "zem galda" tirgū. Kad vēl legāli varēja iegādāties, ģimenē tika iepirkts krietni un vēl pa kādai pudelītei krājumos palicis.
Ar marinādes stiprumu viss vienkārši, pirms karsēšanas gurķi jānogaršo - ja šķiet par skābu, liekam cukuru, ja par saldu, piešaujam etiķi vai sāli. Man bija kaut kāds jocīgais cukurs, kurš nav salds, tāpēc cukuru piebēru vēl.
Maza nianse - kopā tam visam garšo mazliet intensīvāk nekā gribētos, jo pēc karsēšanas un nostāvēšanās burkā, garša paliks maigāka.
Konkrētajā receptē gatavoju 5 litrus gurķu, ievērojot zemāk redzamās proporcijas, kas paredzētas 1 litram. Un, jā, es izmantoju etiķa esenci. Un, nē, nepirku "zem galda" tirgū. Kad vēl legāli varēja iegādāties, ģimenē tika iepirkts krietni un vēl pa kādai pudelītei krājumos palicis.
Ar marinādes stiprumu viss vienkārši, pirms karsēšanas gurķi jānogaršo - ja šķiet par skābu, liekam cukuru, ja par saldu, piešaujam etiķi vai sāli. Man bija kaut kāds jocīgais cukurs, kurš nav salds, tāpēc cukuru piebēru vēl.
Maza nianse - kopā tam visam garšo mazliet intensīvāk nekā gribētos, jo pēc karsēšanas un nostāvēšanās burkā, garša paliks maigāka.