Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pildītas kabaču pusītes jeb laiviņas

Foto: Madara
Kabači garšo lieliski. Pildīti kabači ir sezonas neatņemama sastāvdaļa, jo īpaši tad, ja izdodas iegūt tādus pavisam mazus - līdz 25 cm garumā.
Pagatavošana
45 min
1. Kabačus (man bija aptuveni 20cm gari) nomazgā, pārgriež gareniski uz pusēm un izņem vidučus, veidojot laiviņas.
Foto: Receptes.lv
2. Katru pusīti ierīvē ar krietnu devu rīvēta ķiploka un uzber mazliet sāli.
Foto: Receptes.lv
3. Pa to laiku gatavo pildījumu. Notīra un sarīvē burkānu un liek cepties.
4. Pēc brīža pievieno kabaču mīkstumu, sagrieztu mazos gabaliņos. Cep dažas minūtes.
Foto: Receptes.lv
5. Tad pievieno malto gaļu un cep līdz tā vēl viegli rozā.
6. Papildina ar lociņiem, pieber sāli pēc garšas un pievieno dažas karotes saldās čili mērces.
7. Pagatavoto masu pilda kabaču pusītēs.
Foto: Receptes.lv
8. Pārliek ar foliju un cep 200 grādos 25 minūtes.
9. Tad noņem foliju, uzber sieru un cep līdz tas viegli brūns.
Foto: Receptes.lv
10. Labu apetīti!
Foto: Receptes.lv