1. Kabačus sagriež biezās (~5 cm) ripās, izgrebj ar karoti - kā mazas bļodiņas, atstājot "dibentiņus", lai pildījums netek cauri. Liek ripas vienu pie otras uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru.
2. Gatavo pildījumu, bļodā ar rokām kārtīgi samaisot visas sastāvdaļas. Liek pildōjumu kabaču "bļodiņās".
3. Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem. Liek kabačus cepties 30-35 minūtes.
4. Sagatavo "cepurīšu" masu, bļodā sajaucot visas sastāvdaļas.
5. Izņem plāti no krāsns, liek uz katras kabaču ripas tējkaroti siera masas, šauj plāti atpakaļ krāsnī, uzliek grila vai augšējās karsēšanas režīmu un cep ripas vēl 5-7 minūtes, līdz siers ir izkusis un zeltaini aprūnējis. Maltīte ir gatava! Ripas pasniedz ar jogurta - ķiploku mērcīti. Labu apetīti!

Foto: Privātais arhīvs