Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Strenču veltnīši - sendienu ēdnīcas klasika

Foto: Guna Ķibere
"Turpinot Valmieras novada vietvārdu recepšu sēriju, piedāvāju pagatavot Strenču veltnīšus, kas apstiprināti Valkas rajona patērētāju biedrības valdes lēmumā 1974.gadā. Lai izdodas, un, ja kāds atminas kā šos Strenču veltnīšus pasniedza Strenču ēdnīcā, rakstiet komentāros," - recepti no Vidzemes saimnieču kulinārā mantojuma pūra piedāvā "Facebook" lapas "Gunas maize" saimniece Guna Ķibere.
Pagatavošana
140 min
1. Liellopu šķiņķa gaļas gabalu sagriež 10 šķēlēs, izklapē ar gaļas āmuriņu, pārkaisa ar sāli un pipariem. Ļauj nedaudz ievilkties.
Foto: Guna Ķibere
2. Uz katras izklapētās šķēles liek 5 g sviesta, 5 gr tomātu pastas un 10 gr skābā krējuma.
Foto: Guna Ķibere
3. Sarullē un aptin ar diegu. Mazliet apbrūnina uz pannas.
Foto: Guna Ķibere
4. Liek cepešpannā, pārlej ar 200 gr ūdeni un sautē cepeškrāsnī 1 stundu +210 C.
Foto: Guna Ķibere
5. Kad gatavi, notin diegu un ļauj atdzist.
Foto: Guna Ķibere
6. Pasniedz atdzesētus ar klāt pievienotu ceptu vēršaci, vai uz pusēm sagrieztu olu.
Foto: Guna Ķibere
7. Cik var saprast no dotās kalkulācijas, tad uz vienu veltnīti pienākas viena ola. Veseli ēduši!
Foto: Guna Ķibere
Uz augšu