Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kabači ar malto gaļu un saldā krējuma tomātu mērci

Foto: Aina Pitrāne
Vēl viena gards kabaču sacepuma variants.
Receptes un foto autore: Aina Pitrāne
Pagatavošana
100 min
1. Ar dārzeņu rīvi vai nazi sagriež kabaci plānās šķēlītēs. Uzber nedaudz sāli un atstāj.
Foto: Aina Pitrāne
2. Pa to laiku, uzkarsētā pannā ar nelielu eļļas daudzumu liek cepties malto gaļu. Pievieno sāli, piparus un citas garšvielas pēc garšas. Cep līdz gatavībai.
Foto: Aina Pitrāne
3. Pagatavo mērci. Pie 200 g sarīvēta siera pievieno saldo krējumu, tomātu pastu, sāli, piparus, malto koriandru, malto papriku pēc garšas un izspiestu ķiploku. Visu labi samaisa.
Foto: Aina Pitrāne
4. Ņem cepamtrauku. Sākumā liek mazliet mērci, tad nākamajā kārtā kabaču šķēlītes. Atkal nedaudz mērci un pēc tam maltās gaļas kārta. Nedaudz mērces un atkal kabaču šķēlītes. Pārlej pāri atlikušo mērci. Uzber virsū 50 g sarīvētu sieru un liek cepties iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180° apmēram 40-45 minūtes.
Foto: Aina Pitrāne
5. Ļauj vismaz 20 minūtes atpūsties un var pasniegt.

Labu apetīti!
Foto: Aina Pitrāne
Uz augšu